4x sandalen voor moeilijke voeten

Door Lena Steffen | Ads Disclosure | 20/05/2019 16:34
4x sandalen voor moeilijke voeten

De zomer komt eraan en dat staat gelijk aan sandaaltjesweer. Maar het is niet voor iedereen even makkelijk om sandalen te kopen. Wanneer je bijvoorbeeld moeilijke voeten hebt, is sandalen kopen niet altijd een pretje. Denk bijvoorbeeld aan een extreem hoge of lage wreef, knokkels aan de zijkanten van de voet, hele brede voeten of juist ontzettende smalle voeten, tenen die alle kanten opstaan behalve recht vooruit, etc.. We hebben bijna allemaal wel ergens last van, we vinden het allemaal niet fijn en in de meeste gevallen moeten we er toch gewoon mee dealen. Wij kunnen ons daarom ook voorstellen dat schoenen en sandalen kopen met moeilijke voeten een drama kan zijn. Zelf heb ik moeite met het vinden van sandalen die aansluiten. Ik heb een extreem lage wreef waardoor ik altijd ruimte over heb in mijn zomer sandaaltjes. Dus ik snap heel goed hoe moeilijk het kan zijn om de juiste sandalen en schoenen te vinden. Wil jij sandalen voor moeilijke voeten kopen? Met deze blog helpen wij je op weg.

Sommige voeten hebben nood aan wat extra steun

Wanneer je moeilijke voeten hebt, kunnen jouw voeten wel wat extra steun gebruiken. Vaak wil je dan een schoen die zowel genoeg steun biedt als comfortabel is. Stevige sneakers kunnen de oplossing zijn, maar die zijn in de zomer vaak te warm en soms wil je juist je pas gelakte teennagels laten zien. Gelukkig vind je online makkelijk sandalen voor plat voeten, brede voeten, smalle voeten of hallux valgus. Hier bij Fashiola hebben we een breed assortiment aan opties voor jou en kun je sandalen voor moeilijke voeten kopen

Sandalen voor platvoeten 

In principe krijgen wij allemaal wel een vorm van doorgezakte voeten, de één wat erger dan de ander. Met de jaren zakken je voeten steeds een beetje in waardoor je uiteindelijk op oudere leeftijd altijd meer steun nodig hebt. Maar sommigen onder ons hebben al sneller last van doorgezakte voeten (of ook wel platvoeten) of worden hiermee geboren. 

Heb je platvoeten? Dan is het belangrijk om schoenen te kopen die voldoende steun bieden. Sandalen voor platvoeten zijn niet altijd makkelijk te vinden. Toch is het mogelijk om sandalen voor platvoeten te kopen. Daarbij is het vooral belangrijk om geen 'goedkope' sandalen met een dunne zool te kopen. Bij die sandalen zullen je voeten makkelijker zwellen en kun je meer last van pijn hebben. Welke sandalen moet je dan wel kopen als je platvoeten hebt? Zorg ervoor dat je sandalen gemaakt zijn uit stevig materiaal en aan de hiel voldoende steun bieden. Verder is het ook belangrijk dat je sandalen hoog genoeg zijn zodat je enkel genoeg ondersteund wordt. 

Sandalen voor brede voeten 

Wanneer je brede voeten hebt, kun je jammer genoeg niet alle sandalen kopen. Meestal zijn de sandalen met verstelbare bandjes aan de voorvoet én om de enkel het meeste geschikt. Deze kun je namelijk apart van elkaar aan de voorkant van je voet en bij de enkel verstellen. Maar dat wil niet zeggen dat je dit leuk vindt of dat je daar vandaag in de stemming voor bent. Dan zou je ook altijd kunnen kiezen voor sandalen met zachtleren bandjes. Je kunt er namelijk niet omheen dat je nou eenmaal bredere voeten hebt, dus jij zal hoogstwaarschijnlijk bijna al jouw schoenen en sandalen moeten inlopen. Een sandaal met leren bandjes kunnen op den duur naar jouw voeten vormen, hierdoor gaan ze dus pas na een paar keer dragen écht lekker zitten. Houd er rekening mee dat dit normaal is. Geen enkele voet is hetzelfde en we moeten onze schoenen en sandalen de tijd geven om te kunnen vormen naar onze voeten. Je mag dus eigenlijk van geluk spreken als jij, als Cinderella, de perfect passende schoenen vindt en jouw nieuwe schoenen meteen als gegoten zitten. Gelukkig hebben heel wat shops ook een aanbod sandalen voor brede voeten. Wij kozen enkele leuke brede sandalen uit:  

Sandalen voor hallus valgus (knobbel)

Als je hallus valgus hebt, weet je dat het niet makkelijk is om sandalen te vinden. Vooral vooraan moeten je sandalen breed genoeg zijn, want een voetknobbel kan flink uitsteken. Daarom zijn sandaaltjes met veel bandjes over de voorvoet niet het meest ideaal. Wel ligt het eraan waar de knobbel zicht bevindt en hoe de bandjes over de voet lopen. Want soms valt je knobbel net tussen de bandjes in en past de sandaal precies. Daarnaast is het belangrijk dat je sandalen voldoende steun bieden en dat je tenen genoeg ruimte hebben. Puntige sandalen kun je dan weer beter vermijden bij hallus valgus. 

Sandalen voor wie zijn tenen of voeten niet wil laten zien 

Hou jij niet van voeten en tenen? Zelfs niet bij jezelf? Maar wil je wel onder je zomerjurk of jumpsuit een elegant sandaaltje dragen? Koop dan een paar sandalen die je voeten niet laten zien. Of je kunt ook voor muiltjes gaan wanneer je jouw tenen wil verstoppen. Hieronder een aantal sandalen met een dichte neus of dichte voorkant:

Interessant?

Deel deze blog met je vrienden!

REAGEREN OP DEZE BLOG