De perfecte tassen voor jouw (last minute) vakantie

Door Demi van der Aar | Ads Disclosure | 10/10/2019 09:00
De perfecte tassen voor jouw (last minute) vakantie

De zomervakantie is voorbij, de kids zijn naar school en het echte leven is weer begonnen. Zelfs het weer weigert om er nog een mooie nazomer van te maken (tot nu toe). Daarom hebben veel mensen (waaronder ik) een vakantie gepland in de herfstvakantie! Heerlijk nog even het zonnetje opzoeken terwijl de herfst al volop aan de gang is hier in België. Maar waar ik vaak tegenaan loop is welke tassen ik allemaal mee moet nemen op  vakantie? Én welke tas kan ik meenemen in het vliegtuig als handbagage?

Veel vliegmaatschappijen rekenen je bagage tegenwoordig apart en vaak mag je ook maar één stuk handbagage mee in het vliegtuig. Daar ben ik laatst al mee de mist in gegaan toen ik naar Liverpool vloog. Ik had een trolley én een rugzak (dom)! Dus ik moest mijn trolley gewoon inchecken als ruimbagage en meteen €60 neerleggen omdat ik teveel bagage had. Ik ging maar een weekendje weg, dus mijn trolley zat te vol om mijn rugzak er in kwijt te kunnen. Dus dit wil je absoluut voorkomen (van die €60 had ik nog een paar cocktailtjes kunnen drinken op Concert Square). Dit blijft altijd wel een vraag elke keer als ik op reis ga - welke tas neem je mee op vakantie en welke tas kan je gebruiken als handbagage?

In deze blog laat ik een aantal handige tassen zien die perfect zijn voor op reis en tijdens je vakantie. Daarnaast heb ik niet voor niets voor dit onderwerp gekozen voor vandaag, want vandaag is het officieel nationale dag van de handtas! Hoe leuk is dat? Dus om a womans best friend te eren en te vieren, vandaag een dedicated blog aan de tas.

5 x de perfecte tas voor op vakantie


Heerlijk, op vakantie gaan na de zomer. De schoolvakantie in oktober is een perfecte maand om nog even de grens over te gaan. De grote zomervakantie is al een aantal weken voorbij en herfst heeft zijn aanwezigheid al aangetoond. Dus we mogen onze koffers weer gaan inpakken! Naast het feit dat een koffer inpakken al een hele klus op zich is, is het ook nog eens een dagtaak om te bepalen wát je precies mee gaat nemen. Waar ik vaak mee zit is: welke tas neem ik op vakantie mee – én vooral – welke tas is multifunctioneel genoeg voor al de activiteiten die ik ga doen tijdens mijn vakantie. En natuurlijk: welke tas kan ik meenemen als handbagage?

Welke tas als handbagage?


Laten we bij het begin beginnen en de ideale handbagage tassen onder de aandacht brengen. Het hangt heel erg af van de maatschappij waarmee je vliegt of je nog extra items mee mag nemen (zoals een laptoptas of tax free tasjes). Maar een aantal vliegtuigmaatschappijen zijn erg streng hierin en rekenen extra voor teveel bagage. Ook kan er een limiet aan gewicht zijn voor handbagage. Dit geldt voornamelijk voor de passagiers die Economy Class vliegen, voor de Business Class reizigers gelden vaak ruimere maatstaven. Dus bekijk de voorwaarden en regels van de desbetreffende vliegmaatschappij voordat je per ongeluk teveel (óf te weinig ;)) meeneemt.

Wat is de maximale afmeting voor handbagage?


Dit verschilt per maatschappij, maar gemiddeld is de afmeting van handbagage bij elkaar opgeteld 115cm. Dus dit kan verschillen tussen L 50 x B 40 x H 20 cm of L 56 x B 45 x H 25 cm. Ga je een langere reis maken, dan kun je naast je grote koffer heel wat kwijt in een trolley. Deze kleine koffer is dus perfect als handbagage, omdat de trolley de juiste afmeting heeft.

  • Trolley als handbagage

Heb je liever een normale tas of ga je gewoon niet zo lang op vakantie dat je, naast je grote koffer, geen tweede koffertje nodig hebt? Maar heb je wel graag je iPad, laptop, tijdschriften of leesboeken, tax free aankopen en dergelijk bij je in het vliegtuig? Dan is een rugzak of een reistas/weekendtas ook ideaal! Hier onze favorieten.


  • Rugzak als handbagage
  • Reistas als handbagage

Reis je graag iets compacter maar heb je alsnog wel graag jouw nodige spullen bij de hand? Dan is een handtas ook een perfecte optie. Een handtas kun je makkelijk aan je onderarm dragen en heeft genoeg ruimte om eventueel wat tax free aankopen mee te nemen. Daarbij is de handtas vaak klein genoeg waardoor je niet extra hoeft bij te betalen voor handbagage. Dus mocht je een lange reis maken of je hebt graag veel spullen bij je? Dan kun je naast een trolley ook je handtas meenemen het vliegtuig in.


  • Handtas als handbagage

Heb jij genoeg aan je trolley of heb jij gewoon niet zoveel nodig wanneer je het vliegtuig instapt? Dan is het handig om een heuptasje om te doen. Hierin kun je al jouw belangrijke reisdocumenten in doen zonder dat je een tas extra moet dragen. Je geld, telefoon en andere essentiële kleine spullen kun je hier vaak ook makkelijk in opbergen.


  • Heuptas als handbagage
De perfecte tassen voor jouw (last minute) vakantie

Welke tas neem je mee tijdens je vakantie?


Wanneer je dan eindelijk bent aangekomen op bestemming en je gaat met je partner, familie, kinderen óf alleen de stad verkennen, is het óók handig om een tas bij je te hebben. Je bent in een vreemd land en dus is het belangrijk dat je extra goed op je spullen let. Een tote bag waar geen rits of andere sluiting aan zit is in dit geval een no go. Welke tassen zijn dan wél handig? Hieronder vind je onze top 5 van go to tassen voor op vakantie.

1. Rugzak voor op reis


Een rugzak is eigenlijk altijd wel een goede optie. Je kunt hier genoeg spullen in kwijt, het is niet extreem zwaar aangezien het gewicht wordt verdeeld over twee schouders én het is redelijk steel proof (mits er een goede sluiting op zit). De rugzak is ideaal voor als je een dagje gaat rondlopen in de stad óf voor als je van een avontuurlijke vakantie houdt.

2. Handtas voor op vakantie


Een handtas is ook tijdens de vakantie ideaal. Een handtas met een portemonnee, telefoon, lippenstift, zonnebrand en een reisgidsje kun je makkelijk over je schouder of onderarm gooien! Ook kun je een grotere handtas kiezen voor als je al je aankopen erin kwijt wilt.

3. Weekendtas/strandtas voor naar het strand of spa


Een weekendtas of strandtas heeft een ruimere inhoud waar je een handdoek en andere zwemspullen in kunt meedragen. De strandtas heeft, in tegenstelling tot de weekendtas, vaak geen sluiting en is echt bedoeld voor de grotere strand benodigdheden.

Strandtassen die wij zeker weten zouden meenemen naar het strand:

4. Cross body voor vakantie


Een cross body komt in allerlei soorten en groottes. Maar is vaak niet groter dan een handtas. Deze tas, in welke vorm dan ook, mag niet missen in jouw garderobe, laat staan in jouw koffer richting de zon. Een cross body tas is handig omdat je deze niet hoeft vast te houden, zoals een handtas. Je gooit de tas over je schouder of, zoals de naam het al verklapt, draagt de cross body schuin over je bovenlichaam. Zo is de tas met je waardevolle spullen altijd veilig en dichtbij je.

5. Clutch of schoudertas voor een avondje uit


Uiteten gaan en een avondje uit? Dan is een klein tasje essentieel. Een clutch of schoudertas vervullen deze functie perfect. Je kunt hier je telefoon, lippenstift, geld en hotelpasje of -sleutel in kwijt. Vaak is dit ook precies genoeg.

Clutches die perfect zijn voor een avond de stad in:

En schoudertassen die ideaal zijn om je essentiële benodigdheden tijdens het uitgaan bij je te dragen:

Dit waren onze favoriete tassen voor vakantie. Een tas vinden die perfect is als handbagage is soms even een zoektocht. Maar dat hoeft niet! Dit lijstje helpt jou hopelijk met het vinden van de ideale vakantietas of tas die je makkelijk meeneemt voor in het vliegtuig. Een handbagage tas moet makkelijk zijn om mee te nemen, jouw belangrijke reisdocumenten kunnen opbergen en passen bij jouw outfit of trolley. Dus een tas voor handbagage of een trolley moet nog aan aardig wat eisen voldoen. Ook wanneer je een handtas én een trolley meeneemt op vakantie als handbagage voor in het vliegtuig is het handig als ze op elkaar aansluiten. Bijvoorbeeld dat je jouw handtas makkelijk op je trolley kunt zetten zonder dat deze eraf valt, wanneer je even geen zin hebt om je tas over je schouder te dragen. Er zijn speciale reistassen of handtassen die een extra band hebben waarmee je de tas kunt bevestigen aan de trolley. Ook zijn de tassen met een veiligheidskettinkje erin, waar je jouw portemonnee aan kunt vastmaken, superhandig. Niet alleen voor in het vliegtuig maar ook als je op vakantie op je eindbestemming bent aangekomen. Of je nou in de herfstvakantie weggaat of in een andere (school)vakantie, met onze handige en gebruiksvriendelijk filters ga jij zeker weten vinden wat je zoekt. Want vind je het niet in deze blog, dan kun je gemakkelijk switchen naar onze zoekfilters op onze website.

Succes met het vinden van jouw ideale reistas of handbagage tas en alvast heel veel plezier op vakantie ????!

Liefs DemiDemi van der Aar
Interessant?

Deel deze blog met je vrienden!

REAGEREN OP DEZE BLOG