Dresscode tenue de ville: dit doe je aan

Door Demi van der Spek | Ads Disclosure | 1/02/2019 18:27
Dresscode tenue de ville: dit doe je aan

Tenue de ville in een nieuw jasje

Oftewel, stadskledij, een kledingvoorschrift dat vroeger erg belangrijk was en als dresscode gold voor verschillende events. Tijdens ontvangsten van feesten, recepties op bruiloften, maar ook tijdens andere informele feesten en gelegenheden. Deze kledingsdracht heeft toen der tijd al voor flink wat disussies gezorgd en waarschijnlijk nog steeds. Een kledingsvoorschrift is voor iedereen anders en vele hebben hun eigen mening erover. Vroeger, diende deze tenue de ville dames te bestaan uit twee dingen, een pantalon en een colbert, beiden in dezelfde kleur. 

Dresscode tenue de ville: dit doe je aan

Een dresscode is iets dat wij vandaag de dag niet vaak tegen komen

Maar toch kan het zijn dat je helemaal verliefd bent geworden op deze kledij. Logisch, al zeg ik het zelf! Deze outfit geeft jou het gevoel alsof je een echte dame bent. Met opgeheven hoofd loop jij s'ochtends de deur uit, in welke kleur dan ook. Afgelopen jaar zagen we verschillende pasteltinten voorbij komen maar ook klassieke kleuren zoals, zwart, donkerblauw en grijs. 

Geklede broeken

Voor het werk, school of naar een feestje? Een geklede broek is een item dat zeker in het voorschrift van tenue de ville past. Vele dames kleden zich graag wat netter om zich hierdoor wat professioneler te voelen. Combineer een geklede broek samen met een paar mooie sneakers of laarsjes met hakken. Ligt natuurlijk net aan hoe jij in je vel zit! 

Een blazer

Het item dat je aan kunt trekken als je eigenlijk geen jas aan wilt maar er toch klassiek wilt uit zien! Een blazer is tegenwoordig verkrijgbaar in verschillende modellen en kan zelfs boven op een jeans gedragen worden. 

Liefs DemiDemi van der Spek
Interessant?

Deel deze blog met je vrienden!

REAGEREN OP DEZE BLOG