Sustainable Fashion Merken die u moet weten

Door Marjolein Moes | Ads Disclosure | 20/04/2022 13:55
Sustainable Fashion Days
Meisje in een witte jurk in een graan veld

Dé sustainable merken die uw investering waard zijn! 

Duurzaamheid in mode wordt steeds belangrijker in een wereld die zich richt op het maken van groenere keuzes voor onze planeet. Gelukkig zien we deze trend zich uitbreiden in de mode-industrie, waarbij modemerken duurzamer worden en consumenten bereid zijn te investeren in milieuvriendelijke kleding. 

Het kan voor consumenten echter moeilijk zijn om mode te vinden die gericht is op duurzaamheid en een betere toekomst voor ons en de planeet aarde. Daarom hebben wij bij Fashiola.be een selectie gemaakt van onze keuzes voor duurzame merken die uw investering waard zijn voor een betere toekomst!

Sustainable Fashion Merken die u moet weten
De Bijenkorf Sustainable

De Bijenkorf

De Bijenkorf staat voor stijl en kwaliteit, maar ook voor verantwoordelijkheid en een duurzamere levensstijl. De shop streeft naar een wereld waarin iedereen bewuste keuzes maakt en kwaliteit het wint van kwantiteit.

COS

Het herdefiniëren van verwachtingen van de moderne garderobe, met collecties die geworteld zijn in kwaliteit, een lange levensduur en een duurzame ontwerpbenadering. Tegenwoordig is meer dan 92% van COS haar collectie gemaakt van duurzamere materialen. Ze zijn op weg naar 100%.

Omoda

Het familiebedrijf sinds 1875. Zo'n lange bestaansgeschiedenis kun je alleen bereiken door aandacht te besteden aan de wereld om je heen. Daarom is Omoda actief bezig met duurzaamheid gericht op milieu en sociale impact.

Peter Hahn

Duurzaamheid is voor Peter Hahn geen trend, maar een principe waar we ons dagelijks met volle overtuiging voor inzetten. Voor het milieu, voor onze medewerkers en partners en voor fascinerende mode, die u met een goed gevoel kunt dragen. WECARE!

Arket

Sustainability, functie en beauty voor elke dag. Dat is waar Arket voor staat. De shop produceert meer ethische en verantwoordelijke kleding met een kleinere imprint op het milieu.

Kuyichi

Een duurzaam kledingmerk, dat is wat Kuyichi is. Ontstaan in Peru, met als doel om mee te dragen aan een mode industrie zonder schade aan het milieu. Gemaakt van 100% biologisch katoen, niet seizoensgebonden en geen uitverkoop.

 

Armed Angels

Gevestigd in Keulen, Duitsland, is Armed Angels sinds 2007 op missie om te laten zien dat mode ook duurzaam kan zijn. Met een waanzinnige kledinglijn , staan zij top wanneer het aankomt op duurzame mode in Europa.

 

Monki

Een merk gemaakt voor vrouwen. Ontstaan in Zweden in 2006, Monki is niet alleen een sustainable merk, maar ook gefocust op social sustainability, body rights en mentale gezondheid. De kledinglijn gaat van basics tot uitbundige kleuren en prints.

 

Mud Jeans

Hét Nederlandse merk voor duurzame jeans. Mud Jeans verkoopt ook echt alleen maar sustainable jeans voor mannen en vrouwen. Een merk dat wordt beschouwd als één van de beste duurzame merken voor spijkerbroeken.

 

Veja

Een Frans sneakermerk gemaakt van duurzame materialen en in een sustainable manier. Het motto van Veja is “Staan met één voet in design, en met de andere in social responsibility”. Sinds 2006 werkt het merk hard aan het maken van duurzame maar modieuze schoenen voor iedereen.

 

Liefs MarjoleinMarjolein Moes
Interessant?

Deel deze blog met je vrienden!

REAGEREN OP DEZE BLOG