Dit neem je mee op verlof

Door Nike Van den Buys | Travel | 22-06-18
Dit neem je mee op verlof

De afgelopen weken konden we al flink van de zomer genieten. Het lijkt haast of we in het zuiden wonen. Mij hoor je in ieder geval niet klagen hoor. Terrasjes doen, een strakke blauwe lucht en de thermometer die meer dan 20 graden aanwijst, laten we hopen dat die trend zich de rest van de zomer doorzet. De tijd van zomerjurken, jeans shorts, en andere vakantiekleding is aangebroken. Leuke slippers, espadrilles of sandalen erbij, een mooie zonnebril erbij en jij bent klaar voor zonovergoten maanden. 

Heb je jouw get-a-way al geboekt? Dan kan de pret beginnen, want wat neem je mee op verlof? En welke vakantiekleding mag niet in je koffer ontbreken? Wij maken voor jou een lijstje.

Er zijn verschillende soorten vakanties:

  1. Strandvakantie: zon, zee, strand + lekker eten en uitgaan
  2. Citytrip: cultuur opdoen en de stad ontdekken
  3. De avontuurlijke vakantie: fietsen, kamperen, wandelen en ga zo maar door. 

Kleding verlof 

Strandvakantie 

Bij een strandvakantie denk ik aan een hagelwitte stranden en  de zee. Bakken in de zon bij temperaturen boven de temperaturen en afkoeling zoeken in het water. Verder is zo'n vakantie bij mij ook het equivalent voor heerlijk niets doen. Lezen op het strand en 's avond eten en terrasjes doen. Bij zo een vakantie mag een badpak of een bikini natuurlijk niet ontbreken. Aangezien de hele dag op het strand te vinden bent, is het goed om te investeren in leuke badmode. Verder mag je niet vergeten te beschermen tegen de zon. Insmeren is de boodschap, al kun je je tegen de zon beschermen met behulp van een zonnebril, hoed en toffe kaftan. Schoenen kiezen voor deze vakantie is easy: slippers, espadrilles of sandalen. Voor mij mag een paar Havaianas niet ontbreken op vakantie. Makkelijk aan en uit te trekken en ook perfect om 's avond onder je maxi-jurk te dragen. Over avond-looks gesproken, die mooie kaftan of kimono kun je ook perfect 's avonds dragen als het afkoelt. 

Vakantie wishlist

Citytrip 

Vind je warme temperaturen wel aangenaam, maar is een hele dag nietsdoen op het strand niets voor jou? Dan is een citytrip voor jou de perfecte middenweg. Zeker als je voor een stad kiest die dichtbij de zee ligt, win-win. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Napels, Barcelona of Lissabon. Om een nieuwe stad te ontdekken, heb je wel makkelijk schoeisel nodig. Dat hoeven echter niet per se Teva's of wandelschoenen te zijn. Je kunt bijvoorbeeld ook voor een paar sneakers (All Stars) of Birkenstock slippers kiezen. Hierop kun je een hele dag op wandelen. Nu Converse All Stars ook helemaal in zijn in modeland, zie je er tegelijk fashionable uit. Naast goede schoenen is een rugzak een vakantie must have tijdens een stedentrip. Je bent een helde dag onderweg en misschien neem je wel een groot fototoestel en andere esssentials mee. Die kunnen handig in een rugzak en daarmee belast je jouw schouders minder dan met een gewone handtas

Lijstje kleding citytrip

Avontuurlijke vakantie

Voor een sportvakantie om te gaan kamperen, moet je kleding tegen een stootje kunnen. Activiteiten als joggen, bergbeklimmen en mountainbiken vragen natuurlijk om een gepaste outfit. Je kunt de sportkleding die je normaal draagt hiervoor gebruiken of van de gelegenheid gebruik maken om jezelf helemaal in het nieuw te steken. Al hoef je niet alles nieuw te kopen. Sporttops met een vrolijke print geven je onmiddellijk een vakantiegevoel. Of kies voor sportkledij in een felle kleur, zoals een roze sporttop. Zo steekt je gebruinde huid mooi af. Vergeet verder geen waterfles mee te nemen, een hoofddeksel op te zetten en een heuptasje mee te nemen zodat je makkelijk je belangrijkste spullen kunt wegsteken zonder dat die een extra balast vormen. 

Interessant?

Deel deze blog met je vrienden!

REAGEREN OP DEZE BLOG