De mooiste modekleuren voor de herfst/ winter 2018-2019

Door - Alicja - | Trends | Ads Disclosure | 07-08-18
los colores de moda otoño invierno 2018 2019

De herfst/ winter collecties van 2018-2019 staan online. Dat wil zeggen dat mogelijk is om af te leiden welke modekleuren bepalend zullen zijn voor aankomend seizoen. Tenminste, diegene die de designers hebben uitgekozen. Maar er zijn nog andere kleuren die bepalend zijn voor het seizoen, die van Pantone. Sommige stemmen overeen met die van de collecties, andere zijn nieuw en nog andere komen terug zoals een boomerang. Eén ding is echter zeker, sommige van deze herfstkleuren zullen je hart stelen, voor het najaar maar voor de winter eveneens. 

Warm, warmer, warmst - de meeste modekleuren 2018-2019 worden geassocieerd met hitte. Wanneer de items toch koud van toon lijken, is dat te wijten aan het gebruikte materiaal. Wij vertellen je hieronder wat de Pantone kleuren herfst/ winter 2018-2019 zijn. Read on

Pantone modekleuren herfst/ winter 2018-2019

In de video hieronder ontdek je alle modekleuren voor aankomend seizoen. Wil je meer weten over de kleuren en hoe je ze kunt combineren?  Onder de video vind je meer uitleg over de verschillende Pantone modekleuren. 

1. Kaneel geel 

De eerste modekleur die bepalend is voor de herfst/ winter 2018-2019 is een mix tussen geel en bruin, een soort van mosterdkleur die geïnspireerd is op de kleur van kaneel. Deze kleur verlengt het zomergevoel en staat prachtig in combinatie met materialen zoals suède en fluweel. Ook tezamen met zijde staat deze kleur prachtig. Je kunt een hele look samenstellen op basis van de kleur. Voor de minder avontuurlijke onder ons, raad ik aan om voor accenten in kaneel geel te kiezen. Denk aan handtassen, oorringen met kwasten, dames enkellaarzen, een broek of een  gele sweater. In sommige collecties zie je ook winterjassen in deze kleur terug, een aanrader. 

color de moda canela

2. Stil grijs 

Grijs is naast zwart een kleur die bijna altijd in de mode blijft. Aankomend seizoen is stil grijs de meest populaire toon. Deze variant heeft een zachte melkachtige ondertoon. Grijs dus, maar in de mix met amandelkleur, waardoor de kleur warmer overkomt. Deze kleur is prachtig bij wollen truien en eveneens in suède en fluwelen materialen, alsook voor coltruien en T-shirts. 

color de moda gris

3. Stokstaartje bruin

Deze naam van de kleur zegt het al: deze kleur is geïnspireerd op de vacht van een stokstaartje. Het is een bruin dat warm aanvoelt en in het spectrum van de aardetinten past. Deze kleur bruin kun je mooi combineren met andere modekleuren zoals rood, paars, groen, beige en geel. Ik selecteerde mijn favoriete items in warm bruin. 

color de moda café

4. Quetzal groen

De volgende kleur is eveneens geïnspireerd op een dier, de Quetzal. De Quetzal is een tropische vogel die leeft in Guatemala. De kleuren van de vogel zijn fantastisch. Geen wonder dat één van de herfstkleuren 2018 op deze vogel geïnspireerd is. Het groen van de Quetzal is schitterend en fel. Verder doet deze kleur denken aan een edelsteen. Kies bijvoorbeeld voor een blouse of midirok in deze kleur en je zult stralen als nooit tevoren. 

color de moda verde quetzal

5. Krokus paars

Deze grijspaarse kleur is geïnspireerd op de eerste krokussen die ontspruiten. De kleur symboliseert het verlangen naar de lente en brengt verfrissing in de donkere wintergarderobe. Lichtpaars is mooi bij zachte truien, maar evengoed een zakelijke broek, sjaal of andere accessoires zijn prachtig in deze kleur. 

color de moda morado

7. Tofu 

Bij Tofu denk je niet meteen aan een kleur voor mode, maar deze is verrassend klassevol. Vooral coltruien, jassen, sjaals en culottes zijn een must have in deze modekleur. Ik verzamelde hieronder mijn favoriete kledingstukken in beige met een witte ondertoon. 

color de moda beige
Interessant?

Deel deze blog met je vrienden!

REAGEREN OP DEZE BLOG