Pastel perfection: hoe draag je pastel?

Door Nike Van den Buys | Trends | 22-02-18
Colores pastel de temporada

Pastel kleuren maken me ontzettend blij. Pastelkleuren doen me niet alleen aan de zomer denken, maar ook aan ijsjes. En ja, ik hou ontzettend van ijsjes. Ik vind het daarom geweldig dat pastelkleuren de trend zijn voor de zomer 2018. Want voor mij is pastel kleding de manier om kleur te dragen. Felle kleuren zijn niets voor mij, maar kleding in pastel of sneakers kan ik daarentegen niet genoeg in de kast hebben. Maar hoe combineer je pastel kleding? Ik laat je in deze blog vijf manieren zien om pastel te dragen.

colores pastel a la moda

Pastel kleding combineren: zo doe je dat

Wil je pastel dragen zonder op een ijsje te lijken? Dat is niet zo moeilijk. Zodra je weet welke kleuren je met pastel kleuren kunt combineren, kan het niet meer misgaan. Ik laat je in deze blog zien met welke kleuren je pastel kunt combineren. Ontdek het snel. 

Met deze kleuren kun je pastel combineren

Hoe stel je een leuke lente-outfit met pastel samen? En met welke kleuren kun je pastel combineren? Van metallic tot denim: in combinatie met de volgende kleuren staat pastel leuk: 

1# Metallic + pastel 

Pastelkleuren vormen een prachtige combinatie met metallics zoals brons, zilver & goud. Kun je pastelkleuren en metallic zorgeloos met elkaar combineren? Jammer genoeg niet. Maar het regeltje voor de juiste combinaties te vormen is simpel. Koude pastelkleuren zoals lila & blauw combineer je met de koude metallics zoals zilver. Warmere tinten zoals pastel roze vormen dan weer een mooie combinatie met brons, roségoud & goud. 

Pastelkleuren combineren met zilver

Pastelkleuren combineren

Pastelkleuren combineren met roségoud & goud

Pastel roze combineren

2# Pastelkleuren combineren met monochrome prints

Pastel kleding staat mooi in combinatie met monochrome prints. Denk hierbij bijvoorbeeld aan t-shirt met streepjes of een geklede broek met ruitjes. Kies in deze lente-outfit voor één accent in pastel en hou de rest van je look basic. Ik laat het je hieronder zien. 

Pastelkleuren combineren met prints

Pastel roze combineren

3# Pastel gecombineerd met jeans 

Pastelkleuren & jeans zijn een match made in heaven. Kies bijvoorbeeld voor een outfit met een jeansbroek, een streepjestop & een pastelkleurige lentejas. Of een destroyed jeans in combinatie met een pastelkleurige sweater of een top staat eveneens mooi.

Een jeansbroek + pastelkleuren

Pastelkleuren combineren met jeans

4# Spelen met tinten 

Mijn favoriete pastel lente-outfit is één waarin ik verschillende tinten van dezelfde kleur terugzie. Zo een combinatie is voor mij gesofisticeerd en elegant. Denk bijvoorbeeld aan een outfit met een pastelkleurige lila rok en dieppaarse top. Of een pastel roze broek & een fushia bovenstuk. 

Combineer licht & donker

verschillende tinten paars combineren

Outfit denim op denim + verschillende tinten pastel geel 

Verschillende tinten geel combineren

Een accent in pastel

Eén pastelkleurig accent is natuurlijk ook tof en zomers. Denk bijvoorbeeld aan een handtas in pastel, een zonnebril of pastel sneakers. Die pastelkleurige items kun je mooi combineren met de kleuren wit, zwart, grijs of met denim. 

         

Liefs NikeNike Van den Buys
Interessant?

Deel deze blog met je vrienden!

REAGEREN OP DEZE BLOG