Doen of niet? Een kostuum met sneakers combineren

Door Macarena Quinzaños | Trends | 24-09-18
Doen of niet? Een kostuum met sneakers combineren

Vaak is herenmode minder origineel dan damesmode. Toegegeven, sporadisch zien we wel eens heren rokken op de catwalk. Maar zeg nu eerlijk, uitgezonderd misschien van een festival zoals Burning Man, zullen niet veel mannen een rok in het dagelijkse leven dragen. Zie jij jouw vriend al in een rok naar kantoor gaan? Exactly. Sommige heren trends zijn echter origineel en zijn wel geliefd. Dat was bijvoorbeeld zo met de sneakers-onder-een-kostuumtrend. Een tijdje geleden verschenen bekende figuren zoals voetballers, modellen, zangers en acteurs met sneakers op rodeloperevents en die trend heeft de man in de straat opgepakt. Wij vinden het geweldig dat heren sneakers onder een kostuum te dragen. Al kun je niet altijd voor elke gelegenheid sneakers dragen. Lees hier wanneer je sneakers kunt dragen en wanneer je beter voor nette schoenen kiest. 

heren sneakers met pak

Wanneer kun je sneakers onder een kostuum dragen? 

Het is niet omdat sneakers onder een kostuum dragen een trend is, dat je voor iedere gelegenheid sneakers kunt aantrekken. Sommige gelegenheden vereisen namelijk formele schoenen en stropdas. Wee je niet wanneer je heren sneakers kunt dragen en wanneer niet? Lees het hier! 

Doen of niet? Een kostuum met sneakers combineren

Etentjes met vrienden 

Ben je uitgenodigd om een informeel etentje bij vrienden thuis?  Verras hen dan door in een kostuum te dragen Bijna iedereen kan het waarderen als je extra moeite in je outfit steekt. Maar zijn natuurlijk gewoon vrienden dus het is niet de bedoeling dat je in een driedelig pak opdaagt. Een kostuum is leuk, maar draag je pak bijvoorbeeld met een T-shirt en laat je das thuis. Sneakers erbij en je outfit is on point. Let wel op, niet alle sneakers zijn mooi in combinatie met een kostuum. Ik vind witte heren sneakers het mooist onder een kostuum. Of je kunt kiezen voor sneakers volgens de laatste trends. Op dit moment kun je natuurlijk Balenciaga sneakers of andere grove sneakers onder jouw pak dragen. 

Van dag tot dag 

Tegenwoordig is het in veel kantoren toegestaan om informelere kleding te dragen. Een pak wordt in veel werkomgevingen niet meer gedragen. Het is namelijk veel comfortabeler om in een T-shirt, chino of spijkerbroek en sneakers of mocassins te gaan werken. Ga bijvoorbeeld naar het werk in een geklede broek, een bomberjack, T-shirt en je favoriete sneakers. Iedereen zal je outfit geweldig vinden. 

Wanneer mag je geen heren sneakers dragen? 

Voor sommige feestjes draag je beter geen sneakers. Op sommige doopfeesten, bruiloften en communies kies je beter voor een formeel paar schoenen. 

Kun je sneakers op een huwelijksfeest dragen? 

Dat kan, maar weet je het niet zeker? Denk in dat geval aan de stijl van het gastkoppel. Zijn zij zelf vaak formeel gekleed? Dan ga je beter voor klassieke herenschoenen. Of kijk naar de dresscode op de uitnodiging. Zeg die black tie? Laat dan je sneakers in de kast staan. In elk geval van twijfel kies je beter voor een paar nette schoenen, want een huwelijksfeest is nog steeds een formeel event. 

Zakenlunches en diners 

Voor belangrijke evenementen zoals een zakenetentje of een meeting draag je beter zakelijke kleding. Die vinden namelijk vaak in een formeel restaurant of formele omgeving plaats. Dan wil je liever niet uit de boot vallen met je sneakers toch? Je hoeft echter niet je meest chique kostuum uit de pak te trekken. Ga echter wel voor een hemd met een zakelijke broek en draag deze outfit met mocassins, veterschoenen of loafers. Je zult er sowieso goed uitzien! 

Interessant?

Deel deze blog met je vrienden!

REAGEREN OP DEZE BLOG