Zomertrend 2018: desert vibes

Door Nike Van den Buys | Trends | 19-03-18
Zomertrend 2018: desert vibes

Vorig jaar ging ik op vakantie naar Marokko en ik werd helemaal verliefd op de kleding en decoratie daar. De kleurrijke lampen, de rieten handtassen, de etnische prints & de linnen gewaden zijn helemaal mijn ding. Wat mis ik dat gevoel van het zand tussen mijn tenen, op een kameel rijden en slapen onder de mooiste sterrenhemel in de Sahara. Ik ben dan ook helemaal blij dat een groot deel van de lente/zomer collectie geïnspireerd lijkt op Marokko. De modetrends voor de zomer/lente 2018 nemen je namelijk mee op rondreis langs verschillende woestijnen uit de wereld. Zo zie je bijvoorbeeld veel zomerkleding 2018 & accessoires gemaakt uit bamboe, crochet of linnen dit seizoen. Daarnaast vormen gehaakte items, geborduurde applicaties, etnische prints en aardetinten een belangrijk onderdeel van de modetrends voor de zomer 2018. Ik neem je mee op een toer langs alle modehoogtepunten van de woestijn. 

Zomertrend 2018: desert vibes

Op rondreis langs de modische trekpleisters van de woestijn

  1. Etnisch
  2. Aardtinten
  3. Safari 
  4. Western
  5. Flower Power 

1# Zomer modetrend 2018: etnisch 

We houden eerst halt bij de souks in Marrakesh. Etnisch is namelijk één van de zomer modetrends 2018. De kleurrijke lampenwinkels, rieten handtassen, haakwerk en linnen kledij. Het lijkt allemaal geïnspireerd op een dagje winkelen in Marrakesh. Ik ben alvast blij dat ik etnische kledij dit jaar gewoon in België kan dragen. Vooral op een festival staat etnisch leuk. Al kun je deze modetrend ook perfect in het dagelijkse leven dragen. De kleurrijke kraaltjes op kledij, etnische prints en rieten tassen kunnen namelijk ook worden gedragen buiten de festivalweide om. 

Zomertrend 2018: desert vibes

2# Zomer modetrend 2018: aardtinten 

Beeld je in: je slaapt in de Sahara onder de blote sterrenhemel en ontwaakt met de zonsopgang. De kleuren die je dan ziet: de roodtinten van het zand, de zonnestralen die okergeel reflecteren op het zand, de aardkleuren en groentinten zijn belangrijke modekleuren voor de zomer 2018. Deze aardtinten kun je mooi combineren met denim en wit. Zo is het bijvoorbeeld erg mooi om een jurkje in camel of okergeel te combineren witte espadrilles of sandalen. Verder staat een jeansjas ook mooi op outfit in aardtinten.

Zomertrend 2018: desert vibes

3# Zomer modetrend: safari

Wie Afrika zegt, zegt Safari. Vanuit de Sahara trekken we verder naar Afrika voor een safari. De modetrends voor de zomer 2018 bevatten namelijk ook veel invloeden van de safari. Denk hierbij aan de camouflageprint, kaki en dierenprints. Zie hier onze favoriete kleding voor de zomer 2018:

Zomertrend 2018: desert vibes

4# Zomer modetrend 2018: western 

Wie wil rondtrekken in de woestijn moet daarvoor niet per se naar de Sahara. Meer zelfs, de Nevada woestijn is als locatie van vele westernfilms en het Burning Man festival een stuk bekender. Die western vibes vormen eveneens onderdeel van de modetrends voor de zomer 2018. Westernlaarzen, suède en cowboyhoeden? Yes please! 

       

5# Flower Power

Ook de flower power trend kun je met deze trend associëren. Bij flower power denk ik aan de jaren '60 en hippies, maar ook aan nomaden die door de woestijn trekken. Bij die laatste flower power groep denk ik aan gehaakte bikini's, lange jurken met print en bamboo bags. En al die leuke items vind je bij de webshop Revolve. Ik laat je hier mijn favoriete items zien. 

Interessant?

Deel deze blog met je vrienden!

REAGEREN OP DEZE BLOG