Wat draag je als mama naar een communie?

Door Demi van der Spek | Ads Disclosure | 25/02/2020 11:20
Wat draag je als mama bij een communie?

Wat draag je als mama naar een communie?

Als moeder van een communicant is het ook belangrijk om er goed uit te zien. Ondanks dat deze dag om het kind draait, is het als moeder of peetmoeder niet geheel onbelangrijk om goed voor de dag te komen tijdens deze gelegenheid. Jij bent tenslotte bij het moment waar jouw kind voor het eerst een grote stap zet richting het geloof. Een eerste communie is dus een hele belangrijke dag. Tijdens de communie dragen de kinderen vaak witte kleding of tulle jurken. Als mama van een communicant zijn witte kleding en blote schouders dan ook een echte no-go. Daarnaast kunnen de temperaturen in mei wel eens flink oplopen, dus is het zeker geen overbodige luxe om daar ook rekening mee te houden! Lees je verder mee voor onze andere tips voor het communiefeest 2020?

Wat draag je als mama bij een communie?

Tips voor de perfecte communie outfit:

Mama's opgelet, hier lees je binnen enkele stappen hoe je de perfecte communie outfit samen stelt. Of je nou een rokjes of jurkjes persoon bent, of helemaal niet en juist liever een pantalon draagt. Wij hebben de perfecte tips. Read along!

  • Tip 1: rokjes

In mei kunnen de temperaturen wel op lopen tot bijna 30 graden! Om de dag door te komen zonder al teveel gezweet, is onze tip om voor een rok te kiezen. Kies bijvoorbeeld voor een maxi rok. Deze rok kan lekker zwierig, luchtig en elegant zijn. Draag bijvoorbeeld een rok die net tot de knie komt, maar zorg ervoor dat het item niet té strak zit!

  • Tip 2: jurkjes

Naar mijn mening is een jurk de beste optie! Waarom? Met alleen dit item is jouw outfit al bijna compleet. Is het wat frisser buiten? Met een mooie omslag doek of een vestje ben je voorbereid op alles!

  • Tip 3: dames pantalon of wijde broek

Wanneer het minder mooi weer wordt, of je wellicht niet zo een jurkjes type bent dan is een geklede broek een goede optie voor jou. Een mooie hoge pantalon met een nette top erboven is de perfecte combinatie. Een paar prachtige, maar toch comfortabele hakken et voilà, outfit compleet! En laten we vooral niet vergeten dat het 2020 is, wat betekent dat een dame zich ook prima in een suit op een speciale gelegenheid zoals een eerste communie kan vertonen! Or is it just me? 

 

  • Tip 4: tops

Combineer er op los zou ik zeggen! Draag je een rok met print? Of een geklede broek in de kleur lila? Draag deze dan met een top die de outfit niet te extreem maakt. Een mooie top met kant bijvoorbeeld. Zo is de outfit wel vrouwelijk, maar blijft deze nog geschikt voor de gelegenheid. Het gaat erom dat je de juiste balans vindt ;)!

  • Tip 5: blouses 

Wanneer het minder warm is of je wilt in nettere kledij verschijnen, dan is het combineren van een outfit met een blouse een goede tip. Draag bijvoorbeeld een mooie chique witte blouse op een rok of kies voor een lichtblauwe blouse boven een broek. Uiteraard kun je ook voor een vrolijk kleurtje of een rustig printje gaan!

Het is in ieder geval duidelijk dat een juiste outfit voor een eerste communie voor jou als mama of peetmama niet moeilijk hoeft te zijn. Uiteindelijk draait het om jouw (peet)kind. 

Liefs DemiDemi van der Spek
Interessant?

Deel deze blog met je vrienden!

REAGEREN OP DEZE BLOG