Dress for succes: de perfecte sollicitatie-outfit

Door Jade Johnson | Ads Disclosure | 4/01/2019 08:52
Dress for succes: de perfecte sollicitatie-outfit

Het is logisch dat je nerveus bent voor een sollicitatiegesprek. Vaak trek je verschillende outfits aan vooraleer je daadwerkelijk de deur uit gaat. Met welke kleding maak je de beste indruk op een eerste sollicitatie gesprek? Een wit hemd is bijvoorbeeld is een klassieke goede keuze, al wil je niet te stijf overkomen. Misschien kun je beter voor een blouse gaan? De twijfel snel slaat al toe En dan weet je nog niet of je beter een broek of rok kunt dragen. Aaah, te veel opties gaan door ons hoofd als je jouw outfit uitkiest. Je wilt natuurlijk een goede indruk maken. Wij helpen je op weg. 

Volgens ons hou je met volgende zaken rekening met het samenstellen van je outfit

  • De bedrijfscultuur
  • De positie waarvoor je solliciteert
  • Bij welk soort bedrijf je solliciteert. 

Hierbij een voorbeeld. Als je op interview gaat bij een jong bedrijf dat sportkledij verkoopt en gekend is om een hippe werkomgeving, dan is een maatpak misschien niet de beste keuze. Ga je daarentegen op gesprek bij een bank? Dan kan het ongepast zijn om in een jeansbroek en sneakers te verschijnen. In andere bewoordingen: het is belangrijk om de dresscode van het bedrijf te bekijken vooraleer je op gesprek gaat. Zo voorkom je gênante situaties. Als je goed voorbereid bent, voorkom je ook een kledingcrisis de avond voordien en kun je jezelf concentreren op het gesprek zelf. 

Antrekk til jobbintervjuet

4x outfits voor een sollicitatie

Hieronder laten we vier mogelijke sollicitatie-outfits zien. Hopelijk kunnen we je hiermee inspireren. Kies vooral voor een outfit waarin je jezelf goed voelt en één die je persoonlijkheid benadrukt. Zo zul je een persoonlijke en zelfzekere indruk nalaten. 

De klassieke outfit 

De meest klassieke sollicitatie-outfit bestaat uit een mooie broek en een hemd. Deze outfit kun je voor de meeste gesprekken aan en oogt altijd mooi. Wanneer je ervoor kiest om een broek te dragen, raad ik je aan om deze te combineren met een mooi paar enkellaarsjes of stijlvolle leren schoenen. Een lange broek en een hemd staat vooral in de mooi in de herfst en winter en je zult een erg elegante look bekomen als je deze outfit combineert met een tijdloze jas. Eenvoud siert en met deze outfit speel je altijd op veilig.  

Dress for succes: de perfecte sollicitatie-outfit
  • Kokerrok + t-shirt + blazer 

Deze outfit is klassiek en stijlvol tegelijkertijd. Je kunt je kokerrok, t-shirt of blazer bovendien makkelijk afstemmen op de stijl van het bedrijf. Zo heeft een boyfriend blazer een minder formele uitstraling dan een aanpassend model. Er zijn twee dingen die je bij het solliciteren in het achterhoofd moet houden. Ten eerste is het beter om te net gekleed te zijn dan te sloppy. Als tweede punt mag je rok niet te kort zijn. Als je twijfelt over je de lengte van je rok, draag er dan een opaque panty onder. Kies echter nooit voor een mini-rok als je gaat solliciteren. Vind je een blazer te zakelijk? Dan kun je uitdoen nadat je interviewer begroet hebt. Dan zul je jezelf onmiddellijk relaxter voelen. Alternatief kun je ook voor een fijngebreide cardigan kiezen. 

 

  • Een coole outfit 

Heerst in het bedrijf waar je gaat solliciteren een relaxte sfeer?  Denk aan het soort bedrijf waar ze tafelvoetbal of videogames spelen tijdens de lunch. Pas je outfit hierop aan. Kies bijvoorbeeld voor een mooi aansluitende jeansbroek gecombineerd met een bomberjas en platte schoenen. Minder sportief kan ook, zolang je maar niet té klassiek gekleed gaat. Wil je sneakers onder je outfit aandoen? Kies dan voor je nieuwste paar en niet de Converse-schoenen waar je alle festivals op deed. 

Antrekk til jobbintervjuet
  • Een mooie jurk 

Heb je vooral jurken in de kast hangen? Die kun je eveneens voor een sollicitatie dragen. Als je een jurk uitkiest, is het belangrijk om de dresscode van het bedrijf onder de loep te nemen. In veel bedrijven zie je vaak vrouwen in een jurk, maar dat is niet het type jurk waarmee je op zaterdag de bloemetjes buitenzet. Kies daarentegen voor een recht en mooi model. Een zwarte jurk kan altijd, zolang de jurk maar niet te kort is. Misschien is het makkelijker om een jurk in de herfst of winter te dragen, aangezien je deze dan kunt combineren met dikke panties. Ruiten zijn een trend, dus je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een wollen jurk met ruitenpatroon. 

Hopelijk heb je iets aan onze tips. Veel succes! 

Liefs JadeJade Johnson
Interessant?

Deel deze blog met je vrienden!

REAGEREN OP DEZE BLOG